JANNEKE VAN RIET

Werken met paarden op topniveau is mijn lust en mijn leven!

Toen ik 5 jaar oud was begon ik met pony rijden en een grote passie was geboren.

Na mijn middelbare school kreeg ik de kans om op het prestigieuze “Hippisch Centrum” te Deurne de vierjarige opleiding te gaan volgen. Tijdens die studie volgde ik stages bij bekende stallen van Ad Aarts, Tucker Johnson en bij de Stephex Stables.

Nadat ik geslaagd was hielpen mijn ouders me om mijn eigen stal “Stal Boshoven” in het dorp Riethoven te beginnen. In het begin trainde ik paarden die nog nooit waren bereden ten behoeve van de springsport. Na een tijdje ging ik me volledig richten op de dressuursport. Ik bracht de door mijzelf getrainde en opgeleide paarden uit op wedstrijden. Hiermee deed ik ontzettend veel ervaring op. In die tijd trainde ik bij de beroemde Nederlandse trainers zoals Tineke Bartels, Hans Peter Minderhoud en Xavier Schullekens. Tegenwoordig wordt ik op een fantastische manier getraind en begeleid door Kebie van der Heijden van Stal Korenbloem. Een ruiter is namelijk nooit uitgeleerd. Momenteel rijd ik mee tot en met de Grand Prix op internationaal niveau.

Nog steeds heb ik op stal, naast de meer ervaren wedstrijdpaarden, jonge getalenteerde paarden die ik met veel plezier en passie train en opleid voor het hogere werk.

Langzamerhand kwamen er meer talentvolle dressuurpaarden en ruiters zoals Sanne van Grotel naar mijn stal voor de training. Sanne won zelfs een zilveren medaille bij de Europese kampioenschappen.

Al geruime tijd werk ik voor Aziatische landen en train hun ruiters en paarden voor de kwalificatie voor de volgende Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Onlangs heeft Kazuki Sado die ik train  dit doel bereikt samen met zijn mede ruiters en dit voor de eerste keer in de Japanse geschiedenis. Als trainer ben ik natuurlijk erg trots op wat we hebben bereikt.

Wat dit extra bijzonder maakt is dat hij erin slaagde met mijn toppaard Ziroco die ik 2009 heb gekocht en al die tijd heb opgeleid.

Naast het trainen van de combinatie paard en en ook ruiter word ik dikwijls gevraagd om getalenteerde paarden voor hen te zoeken en te kopen. Mijn karakter en ervaring geven mij de vaardigheid om het potentieel in een paard te zien dat nodig is voor dressuursport op het allerhoogste niveau.

In het opsporen, selecteren en aankopen van deze getalenteerde top paarden heb ik mij steeds verder ontwikkeld. Ik heb een groot internationaal netwerk opgebouwd en dat is essentieel om vraag en aanbod samen te brengen.